Breaking News
recent

Diet Tapi Tak Kurus Mungkin Usus Anda Didiami Parasit Bakteria Jahat Mengganggu Sistem Metabolisma Badan

sebenarnya i ni tak gemuk, kurus pun tidak, kata orang, sedang-sedang aja la.. tapi i sentiasa ada masalah bloated, angin, gas & asid, juga masalah lemak tepu yg lama & bendungan air yg berlebihan dlm badan due to slow digestive system.

i juga tak berapa minat program diet-ketat neh, actually i don't diet at all. i don't know how to diet, simply because i cannot resist delicious & tasty looking foods, i admit that. even though i amalkan pemakanan sihat sepertimana dicerita dlm blog ni, i still makan benda2 lain, all those junk foods, fast foods, processed foods & all sorts, i belasah semua. that's how toxins keep building up & all those parasites earn their living in my intestines ^_^

dlm 2 minggu ni, i ada buat sedikit kajian berkenaan gangguan sistem penghadaman. apa yg menyebabkan metabolisma menjadi lembap. i jumpa satu jawapan, salah satu sebabnya ialah, dlm usus ada parasit. parasit tu ada macam-macam jenis lah, u all boleh rujuk kat mana-mana journal perubatan. i'm not a doctor. i'm iron man.. ish.. mula dah..

i cari jalan macam mana nak bunuh & keluarkan parasit dari usus. so, i ber-eksperimen dgn minuman MSM organic sulfur + chlorophyll drink + vitamin c drink. semua menggunakan mineral water. hasilnya, i lost 1.5 kgs in 10 days. for me, that result is incredibly amazing. perut nampak makin kempis, i mean jadi kempis, real kempis.

i think, it's true that parasites slow down our metabolism system. that's what i've learned along my healthy journey. perhaps some of u may have this same particular problem as i had. i suggest, u try this cleansing program, simple yet cheap. if u can't lose weight, at least, u can gain a better health.

my way of restoring PH balance in a body

are u ready to kill all those parasites once and for all? ok, let's get started..
Sediakan Minuman Klorofil
  • caranya 1 L mineral water + 4 sudu besar liquid chlorophyll (boleh dapatkan dari stokis / dealer cosway berhampiran) 
  • utk diminum sepanjang hari bermula sebelum sarapan (perut kosong) hingga sebelum tidur, any time u rasa dahaga, minum saja lah. ok? 
  • kadang-kadang je i buat 1.5L tu.. 
  • tugasnya utk keluarkan toksin & kuman-kuman yg sudah terbunuh. 
  • ada banyak lagi kebaikan minuman kloroifil ni, tapi i tak berniat nak taip semua di sini. 
Sediakan Minuman MSM Sulfur
  • caranya 500ml - 700ml mineral water + 2 sudu kecil MSM Organic Sulfur (u can get it from me, 300g rm50 only) 
  • utk diminum sepanjang hari bermula selepas sarapan hingga 7 petang. 
  • jangan minum air sulfur waktu malam sebab akan membuatkan u cergas bertenaga, nanti u tak mengantuk & tak boleh tidur malam pulak, faham sayang? 
  • tugasnya utk bunuh parasit & menghalang pembiakan parasit baru, bermakna minuman sulfur ini perlu diambil berterusan utk memastikan usus sentiasa bersih & sihat. 
  • it's ok jika u tak nak minum sulfur, u boleh makan bawang putih atau minyak kelapa dara (kedua-dua sumber organik ini merupakan agen anti-bakteria yg terbukti berkesan mampu membunuh hampir semua jenis parasit) 
Sediakan Minuman Vitamin C Organik
  • caranya 500ml mineral water + 1/2 sudu kecil serbuk vitamin c organik (u can get it from me, 75g rm45 only) - utk diminum sepanjang hari bermula selepas sarapan hingga sebelum tidur. 
  • tugasnya utk re-energize cells & rebuild new cells, collagen, elastine. 
  • jika tiada serbuk vitamin c, u all boleh ganti vitamin tablet yg banyak terjual di farmasi berhampiran. but i prefer the powder one.. mudah je kan? hmmm..
NOTE:-
  • sila faham ayat 'utk diminum sepanjang hari' - bermakna jangan minum sekali gus, especially minuman vitamin c tu, kang tercirit pulak u alls. 
  • actually u boleh minum air klorofil & msm sulfur ikut sukatan biasa waktu makan utama, selalunya segelas atau 2 gelas gitu, kan.. 
  • tapi i suggest u ikut sukatan i bagi tu, supaya walaupun u terlupa minum 8 gelas air masak seperti yg disarankan oleh doktor & pakar perubatan, u sudah pun minum paling kurang 2 liter air berperisa payau & masam. faham sayang? ini bukan sebarang air, ia akan menaikkan tahap alkali badan hingga PH7.5 (maximum health condition / peak health performance)

no more bloated stomach bebeh! how about that..?

Thank you for reading.. Be the first to Like & Share ! Vamos..
Yatt Lateef

Yatt Lateef

No comments:

Post a Comment

Say Something...

Powered by Blogger.